Poljak kod Splita pokušao ubiti mladića, objavljeni su detalji napada

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

SPLITSKA policija potvrdila je da su uhitili dvojicu državljana Poljske koja se dovode u vezu s jučerašnjim teškim ozljeđivanjem 20-godišnjeg mladića oštrim predmetom na plaži u Grljevcu kod Podstrane.

Incident se dogodio u utorak oko 17 sati u Grljevcu, a teško ozlijeđeni 20-godišnjak, koji je imao ubodnu ranu, prevezen je u KBC Split, gdje je hitno operiran.

Policija je izašla na teren i, uz pomoć svjedoka koji su im dali registraciju vozila u kojem se nalazilo nekoliko državljana Poljske vrlo brzo su locirali vozilo i uhitili dvojicu muškaraca.

Neslužbeno, Poljaci su uhićeni kod Žrnovnice, gdje su tijekom bijega, umjesto put Splita, skrenuli. Privedeni su u službene prostorije policije.

Policija objavila detalje

Policija je popodne objavila detalje nakon što su dovršili kriminalističko istraživanje.

"Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima II. PP i I. PP Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 24-godišnjih državljana Poljske provedenim zbog sumnje da je jedan od njih ostvario obilježja kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju iz čl.110 u svezi čl.34 Kaznenog zakona RH na štetu 20-godišnjeg državljanina RH, dok je za drugog utvrđena sumnja da je ostvario obilježja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", piše policija.

"Naime, utvrđeno je da je jučer oko 17 sati na plaži na području Podstrane došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su sudjelovali prijavljeni i 20-godišnjak kojom prilikom je jedan od njih nožem zadao ubodnu ranu 20-godišnjaku koji je s teškim ozljedama hospitaliziran.   

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv prvo navedenog 24-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, dok će se drugi uz optužni prijedlog dovesti na nadležni Općinski prekršajni sud", objavila je policija.

Pročitajte više