Poljakinja krijumčarila migrante kod Karlovca. Uhićena je

Ilustracija: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, su u petak, 26. travnja na području grada Karlovca, zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 38-godišnja poljska državljanka, javila je policija.

Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.  

Uhićena je

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom ženom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozila strane državljane do krajnjeg odredišta, zbog čega su je policijski službenici predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više