Poljski biskup Pieronek: Židovi iskorištavaju holokaust kao propagandno oružje

BIVŠI predsjednik Poljske biskupske konferencije i bliski suradnik pape Ivana Pavla II. Tadeusz Pieronek izazvao je burne reakcije intervjuom u kojemu se negativno osvrnuo na holokaust.

Sporni intervju je objavljen na talijanskoj katoličkoj internetskoj stranici Pontifex, a biskup tvrdi kako ga nije autorizirao. No, u javnost su izašle njegove izjave da Židovi iskorištavaju holokaust kao propagandno oružje. Dodao je i kako je holokaust kakav ga poznajemo židovska izmišljotina. "Na isti način bismo mogli uspostaviti i dan sjećanja na brojne žrtve komunizma, katolike i progonjene kršćane", kazao je Pieronek.

Vrijeme kada je biskup izrekao svoje misli protiv holokausta izazvalo je dodatne bure, jer se ovoga tjedna obilježava Međunarodni dan sjećanja na holokaust i 65. obljetnica oslobađanja Auschwitza. Pieronek smatra da je holokaust tako prikazan u javnosti zato što Židove mediji maze, jer iza njih stoje moćna financijska sredstva, golema vlast i bezuvjetna potpora SAD. "To potiče određenu aroganciju koju smatram nepodnošljivom", kazao je biskup.

Pročitajte više