Poljski premijer Donald Tusk u suzama: Ovakvu tragediju svijet još nije vidio

"PREMIJER je zaplakao kad je saznao za pad zrakoplova", otkrio je poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski dodajući kako je tragedija pogodila cijelu Poljsku pa nije čudno što je Donald Tusk ne srameći se pustio suze zbog nesreće. U padu zrakoplova su, podsjetimo, poginuli i poljski predsjednik, njegova supruga te još nekoliko poljskih visokih državnih dužnosnika.

"Poginuli su naši prijatelji i poznanici. Tragediju jednako proživljavaju i oni čiji su najmiliji poginuli. Želim izraziti svoju sućut predsjednikovoj obitelji i obiteljima svih onih koji su poginuli. Ovakvu tragediju svijet još nije vidio. Želim zahvaliti i na izrazima sućuti koji Poljacima pristižu iz cijelog svijeta. Prvi su je izrazili ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev i premijer Vladimir Putin", rekao je poljski premijer Donald Tusk.

Poljski su mediji izvijestili kako će se identifikacija tijela poginulih izvršiti u nedjelju u Moskvi. U zračnu luku su već stigli kamioni sa drvenim i brončanim ljesovima u kojima će tijela biti transportirana u Poljsku.

Pročitajte više