"Ponosan sam što sam Šakića vidio u ustaškoj odori"

"NEZAVISNA država Hrvatska temelj je današnje domovine Hrvatske, za koju je naš mučenik Alojzije Stepinac hrabro posvjedočio pred bezbožnim komunističkim sudom", rekao je na posljednjem ispraćaju ustaškog zločinca Dinka Šakića na zagrebačkom Mirogoju pater Vjekoslav Lasić, prenosi Jutarnji list.

"To je razlog da se svaki pošteni Hrvat ponosi imenom Dinka Šakića. Ponosan sam što sam ga u bolnici Dubrava na odru vidio u ustaškoj odori!", dodao je Lasić i istaknuo kako je Šakić pripadao ustaškom pokretu koji je 10. travnja 1941. obnovio državu Hrvatsku.

Suđenjem Dinku Šakiću, sud nije samo osudio njega, već i Hrvatsku i njezin narod, rekao je Lasić i napomenuo kako je Bog Šakiću oprostio sve što nije bilo u skladu s božjim zakonom, ako je on takvo što i bio učinio.

Posljednjem ispraćaju Dinka Šakića nazočilo je tristotinjak ljudi, među kojima su bili njegov brat Tomislav i sestra Mira, nekoliko članova šire obitelji te javne osobe među kojima su zamijećeni Anto Kovačević, Ana Lučić, Ivan Gabelica i Slavica Hruškar.

K.S.
Foto: Glas Javnosti

Pročitajte više