Ponovno odgođeno suđenje krijumčarima cigareta

Na Županijskom sudu u Zlataru danas je ponovno odgođen početak suđenja za krijumčarenje cigareta, jer se trećeokrivljeni Stanko Tenšek (36) iz Bedekovčine nije pojavio na sudu. L

Kako je rekao predsjednik Sudskog vijeća Tomislav Ivanda, njemu nije uručen sudski poziv jer ni policija točno ne zna gdje se nalazi, osim da se u ožujku vratio iz austrijskog zatvora, a sada je, tvrdi policija, negdje na zadarskom području. Sud je Tenšeku zbog višekratna neodazivanja na rasprave danas odredio i pritvor.

Riccarda Raddulovicha (40) iz Vodnjana, Stjepana Erdelja (36) iz Krapine, Stanka Tenšeka (36) iz Bedekovčine, Mladena Čučeka (43) iz Pregrade i slovenskog državljanina Petra Juškovića (48) tereti se za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno za poticanje na to kažnjivo djelo.

Po optužnici Raddulovich je kao otpremnik u Odjelu uvoza - izvoza Tvornice duhana Rovinj bio zadužen da 18. travnja 1994. prati pošiljku cigareta vrijednu 304.114,93 kune, koja je trebala biti izvezena preko graničnog prijelaza Macelja. Na nagovor četvorice suoptuženika, kaže se u optužnici, prestao je pratiti kamion od motela "Plitvica" kod Lučkog i predao im robu. Cigarete su krivotvorenom carinskom deklaracijom izvezene, a Raduddulovich je deklaraciju predao u TDR, potvrdivši da je roba prešla granicu. Na cigarete, naime, nije plaćen porez, pa su petorica optužena da su tako protupravno stekla 456.217,40 kuna.

Svi optuženi brane se sa slobode.

(Hina) xkra ydd

Pročitajte više