Ponovno otvaranje vidikovca na vrhu Rockefellerova centra

PONOVNIM otvaranjem vidikovca sa 67. kata Rockefellerova centra posjetitelji će moći uživati u novoj perspektivi New Yorka, doznaje se od vlasnika glasovitog kompleksa u središtu Manhattana.

Vlasnici tog graditeljskog bisera Art Decoa, Tishman Speyers Properties i Chicagos Crown, planiraju nakon obnove ponovno otvoriti vidikovac za javnost.

Terasa koja je 1933. otvorena na vrhu zgrade na adresi Rockefeller Plaza 30, na visini od oko 260 metara, zatvorena je od 1986. zbog preuređenja donjih dvaju katova.

Tu namjeru još službeno treba potvrditi Povjerenstvo za očuvanje povijesnih spomenika New Yorka na sastanku koji će se održati 25. studenoga.

Dobije li se dopuštenje za izvođenje radova, terasa će imati goleme prozore, od poda do stropa, odakle će se posjetitelji pomičnim stepenicama moći popeti na 69. kat s promatračnicom na otvorenom, a zatim i na 70., odakle će imati savršen pregled od 360 stupnjeva, od Times Squarea do Empire Sate Buildinga i rijeke Hudson.

Ponovno otvorenje planira se za jesen 2005.

Petnaestak ulica južnije, vidikovac na 86. katu Empire Sate Buildinga, koji je nakon rušenja tornjeva Svjetskog trgovačkog centra najviši neboder u gradu (381 metar), svakodnevno posjećuje mnoštvo turista.

Pročitajte više