Bivšim "podravkašima" Marincu i Romcu te šefu Uprave City Expressa određen pritvor od 30 dana

NEKADAŠNJI šef koprivničke Podravke Darko Marinac i bivši član Podravkine uprave Saša Romac ponovno su uhićeni zbog sumnji da primili mito. Priveden je i Boris Vidić, predsjednik Uprave City Expressa.

Županijski sud u Zagrebu za bivše čelnike Podravke Marinca i Romca te osnivača tvrtke City Express Vidića odredio je istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Istražni zatvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Odvjetnik Darka Marinca Ante Madunić nije mogao govoriti o detaljima istrage niti za što je Marinac ovaj puta optužen. Uhićenje Saše Romca potvrdio nam je njegov odvjetnik Ivica Mazalin. Kazao je da je njegov branjenik jučer uhićen te je već bio na ispitivanju u Uskoku.

Sumnja se da su dobili 17 milijuna kuna mita od Milana Horvata iz Fima Grupe. Vidić je priveden jer je navodno preko njegove tvrtke išao novac za mito. Sumnja se da su Marinac i Romac nastavak suradnje uvjetovali Horvatovom isplatom mita.

Ne objavljujući imena privedenih, Uskok je priopćio da je donesen nalog o provođenju istrage protiv trojice osumnjičenika rođenih 1950., 1968. i 1970. godine. Trećeokrivljeni Vidić je, prema Uskokovom priopćenju, bio posrednik u isplaćivanju 17 milijuna kuna mita. Za sebe je zadržao 2 milijuna kuna, dok je ostalih 15 milijuna podigao sa svog tekućeg računa, te predao novac Marincu i Romcu.

Pročitajte više