Popovac: Nema nikakvih problema s Titom, a Kosoričin demantij ćemo objaviti u Nedjeljom u 2

VRŠITELJ dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a je izlažući kandidaturu za novog ravnatelja odgovorio i na dva aktualna pitanja koja posljednjih dana potresaju Prisavlje. 

Prvo je stvorena afera pojedinih medija u svrhu reklame Vrdoljakove serije o Titu, a drugo igrokaz Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 kada je premijerku Kosor odglumio novinarski disident Drago Pilsel.

"Ugovorom između HRT-a i Mediteran filma (Vrdoljakove kuće) bilo je predviđeno šest epizoda dokumentarnog serijala o Titu, ali je serijal narastao na 12 epizoda. Ne vidim ništa sporno jer smo zahvaljujući odredbama ugovora umjesto šest epizoda dobili njih 12, ali za iste novce", rekao je Popovac. Pojavile su se i informacije kako su u seriji korištene snimke na koje pravo ima poznati redatelj partizanskih spektakala Veljko Bulajić, a koje je Vrdoljak navodno koristio bez Bulajićeva dopuštenja. Popovac se u ime HRT-a ogradio od možebitnih nepravilnosti. "Mediteran film se prema ugovoru s HRT-om obvezao regulirati sva pitanja o autorskim pravima."

"Demantij za Nedjeljom u 2 se ne može objaviti u Dnevniku"

Privremeno prvi čovjek HRT-a je odgovorio na navodne zahtjeve premijerke Kosor da se demantij na informacije iznesene u emisiji Nedjeljom u 2, a koje se tiču njenog stjecanja stanarskog prava objave u središnjem Dnevniku HTV-a".  "Demantij po zakonu treba biti objavljen tamo gdje je povreda počinjena, što znači da netko ne može zahtijevati i izvoljevati da se demantij za navedenu emisiju objavi u Dnevniku."

Doznajemo da će Vlada danas tijekom dana poslati priopćenje u kojemu će pisati da v.d. glavnog urednika Informativnog programa Renato Kunić i predsjednica Vlade Jadranka Kosor nisu razgovarali u vezi emisije Nedjeljom u 2, a isto tvrde i na HTV-u.

Pročitajte više