Poruka provincijala fra Mije Džolana uoči Papina dolaska u Banju Luku

PROVINCIJAL Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Mijo Džolan pozvao je danas vjernike da se 22. lipnja pridruže u hodočasničkom raspoloženju na misi s Papom uz franjevački samostan i porušenu crkvu na Petrićevcu, javila je sarajevska Franjevačka informativna agencija (FIA).

"Franjevci Bosne Srebrene raduju se pohodu Svetoga Oca Bosni i Hercegovini i Banjoj Luci", ističe u povodu dolaska Svetog Oca u Banju Luku fra Mijo Džolan u poruci iz Assisija, gdje sudjeluje na Generalnom kapitulu reda Manje braće.

"Želimo da svi susretnemo u Papi svjedoka nade za svakog pojedinog čovjeka i cijeli svijet. Taj čovjek, fizički starac, a vjernički najmlađi na početku 21. stoljeća, upornim pohodima Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini čini sve da u naše ranjene živote i odnose vrati nebo i njegove horizonte", ističe provincijal.

Po njegovim riječima, naš "znakovima pored puta" i značenjem osiromašeni crkveni, politički, humanitarni, kulturni i gospodarski ambijent trebao bi u nama probuditi čežnju za vizijom koja potvrđuje i omogućuje u nama mir i dobro.

"Papa Ivan Pavao II. zacijelo je taj znak pored puta. Naš dolazak na susret s njim i Gospodinom u zajedničkoj gozbi ljubavi osnažit će naše korake", ističe u poruci fra Mijo Džolan.

Pročitajte više