Novi brutalni napad bande u Salvadoru - na smrt pretukli i izboli jadnu životinju

Screenshot: YouTube

NASILJE u Salvadoru doseglo je neviđene dimenzije nakon što je na smrt pretučen Gustavito, voljeni nilski konj nacionalnog zoološkog vrta, prenosi Independent.

Iako su stanovnici ove južnoameričke države već otupjeli na nasilje bandi koje su posljednjih godina oduzele ogroman broj ljudskih života, Gustavitova smrt uzrokovala je opće zgražanje.

"Ubijaju nas poput muha"

Ulični prodavač u središnjem San Salvadoru izjavio je: "Navikli smo svaki dan gledati smrt. Ubijaju nas poput muha, ali ovo je vrhunac svega. Ubili su životinju koja nas je samo zabavljala".

Upravitelj zoološkog vrta Vladan Henriquez rekao je na konferenciji za novinare da je nilski konj bio prekriven modricama i ubodnim ranama nakon što je napadnut metalnim šipkama, noževima i kamenjem.

Napad se dogodio prošli tjedan, ali čuvari nisu otkrili njegove ozljede do četvrtka jer nije napuštao svoj bazen. Gustavito je umro od ozljeda kasno u nedjelju.

Ministar sudstva Mauricio Ramirez Landaverde rekao je da je istraga otvorena.

Prošle godine 14 ubojstava dnevno


Salvador je jedna od država s najviše nasilja na svijetu te bilježi 5 278 ubojstava, odnosno prosječno 14 ubojstava dnevno samo prošle godine. Za većinu ubojstava krive se moćne ulične bande.

Gustavito je rođen i odgojen u Gvatemali, ali je doveden u Salvador prije 13 godina.

"Bijesni smo", rekla je Carmen Rogel, česta posjetiteljica zoološkog vrta. "Nismo znali da su ubili Gustavita i iznenadili smo se kad smo naišli na zatvorena vrata".

Pročitajte više