Posljednji ispraćaj Raya Charlesa

RAY Charles posljednji je put u petak zauzeo glavno mjesto na pozornici, kada je preko 1.500 ljudi, među njima Stevie Wonder, Clint Eastwood i B.B.King, proslavilo život genija soula s pjesmom, ovacijama i izljevima nesputanog oduševljenja.

Charles, koji je prošlog četvrtka preminuo u 73. godini, ispraćen je na posljednje počivalište dvosatnom svečanošću, koja je bila više radosna, nego tužna, i tijekom koje su uz Wondera i Kinga nastupili saksofonist David Newman, country ikone Gled Campbell i Willie Nelson te jazz trubač Wynton Marsalis.

Jedan od govornika na ispraćaju znamenitog glazbenika bio je borac za ljudska prava Jesse Jackson. "I nebo je željelo uživati u glazbi i zato nam je poslalo Raya... Nikada te nećemo prestati voljeti i uživati u tvojoj glazbi", rekao je Jackson popraćen glasnim uzvicima mnoštva "Aleluja".

Na svečanosti se čuo i Charlesov glas, kada je puštena njegova izvedba pjesme "My Buddy".

Brzojave sućuti poslali su, među ostalima, Rolling Stonesi, Van Morrison, Aretha Franklin i bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Služba je završena posljednjim izlaganjem Charlesova tijela, odjevenog u crno odijelo i sa sunčanim naočalama, njegovim zaštitnim znakom, dok su se u pozadini čuli zvuci pjesme "Somewhere Over The Rainbow", koju je nedavno u duetu snimio s Mathisom.

Tijelo legende soula potom je prevezeno na pokop na groblje Inglewood kod zračne luke u Los Angelesu.

Pročitajte više