"Pošto radno misto?": Splićani prosvjedovali protiv uhljeba

Foto: Index

U SPLITU se ispred Banovine u podne održao "Prosvjed nezadovoljstva građana radom gradske uprave zbog političkih uhljeba".

Naoružani transparentima s natpisima "Pošto radno misto?" i "Krvopije", stotinjak građana prosvjedovalo je protiv zapošljavanja preko veze, ali i neefikasnosti gradske administracije.



Prosvjed je organizirala Nezavisna lista Dišpet uz potporu više udruga. Dok se u Banovini održavala sjednica Gradskog vijeća, prosvjednici su zviždali kako bi privukli pažnju vijećnika.

"Prosvjed je usmjeren na 35 vijećnika i svih onih koji rade u Banovini. Oni koji znaju o čemu govorimo će se prepoznati, a oni koji su radišni, ne trebaju se osjećati prozvanima. Ljude muče zapošljavanjem preko veze i ignoriranjem dopisa. Vijećnici ne dolaze na sjednice, a mi ih plaćamo. Oni su tu radi nas, a ne mi radi njih", kazao je Goran Jugović, koji predvodi vlasnike stambenih objekata na Marjanu, koji traže legalizaciju svojih kuća. Želi da se konačno razriješi ta situacija kako bi vlasnici znači na čemu su, a ne da ih se godinama zavlači.

Podrug: Zašto ja?

Dvojica vijećnika spustili su se sa sjednice Gradskog vijeća pred Banovinu da pogledaju o čemu se radi. HČSP-ovac Luka Podrug neugodno se iznenadio kada je vidio da se i njegovo ime našlo na papiru kojeg su prosvjednici istaknuli kao jedan od problema koji ih muči.

"Zašto ja? Što sam napravio?", bio je zbunjen Podrug. U društvu kolege Tomislava Alujevića Grgasa saslušao je prosvjednike, no i dalje mu nije bilo jasno zašto je i on apostrofiran kao uzrok problema.

Među onima koji su prozvani našao se i savjetnik gradonačelnika Baldasara za komunalna pitanja Davor Marasović. Na jednom transparentu pisalo je "Marasoviću, pošto kiosk". Pitali smo Jugovića o čemu se radi, a on nam je kazao da se svašta priča po gradu.

Baldasar: Ako tko ima što konkretno, neka nam prijavi, ja ću zahtijevati da se sve istraži

Gradonačelnik Baldasar tvrdi da ne zna o čemu se radi. Kazao je kako je savjetnik Marasović pod pritiskom, kao i još nekoliko ljudi od kojih udruge i nezadovoljni građani očekuju konkretne poteze.

"Ako tko ima što konkretno, neka prijavi. Ja ću prvi zahtijevati da se sve istraži", predložio je Baldasar.

Prosvjed je, inače, osiguravala splitska policija. Bili su relativno diskretni, ipak, dva kombija i nekoliko automobila nisu mogli ne privući pažnju prolaznika.


 

Pročitajte više