Posvađali se Hebrang i Kosoričina prijateljica Sumrak: "Ona je napravila čudo, a ti tražiš smjenu", "Lažeš!"

U HDZ-U će se u idućim tjednima ili mjesecima održati unutarstranački izbori, a iako još nije poznato hoće li jedini kandidat za predsjednicu stranke biti Jadranka Kosor ili će biti više kandidata, intenzivna kampanja već je počela. I svađe unutar stranke.

Kako doznaje Novi list, dok je osječki ogranak potvrdio podršku Jadranki Kosor, zagrebački o tome nije niti glasao, a navodno se o podršci sadašnjoj predsjednici nije želio očitovati niti Gordan Jandroković.

Naime, Kosoričina dobra prijateljica Đurđica Sumrak predložila je u četvrtak navečer na sjednici Gradskog odbora HDZ-a da se izglasa podrška Kosorici no ostali su prešutjeli taj prijedlog.

"U svojem govoru Jandroković je nekoliko puta ponovio da je HDZ-u nužna puna demokratizacija koja će uključivati izbore s više kandidata na svim stranačkim razinama, od temeljnih ogranaka do vrha. To je bila poanta njegovog istupa, nije se opredjeljivao niti za niti protiv Jadranke Kosor", rekao je za Novi list jedan član Gradskog odbora.

No, izvor Novog lista otkriva kako su se sukobili Andrija Hebrang i Kosoričina prijateljica Đurđica Sumrak. Prema tim informacijama, Hebrang koji nije dugo dolazio na sjednice Gradskog odbora ovog četvrtka pojavio se govorio kako se mora analizirati zašto je došlo do teškog poraza HDZ-a na izborima, te da se mora demokratizirati i obnoviti stranka. Zbog tih izjava zaiskrilo je između njega i Sumrak.

"Ti nisi dao nikakav doprinos HDZ-ovom izbornom rezultatu. Nisi nikad govorio o  uspjesima predsjednice, a ona je napravila čudo. Čak si već u izbornoj noći  tražio njezinu smjenu", uzviknula je ljutita Sumrak a Hebrang joj je odgovorio: "Lažeš, nisam tražio ničiju smjenu. Ali, Jadranka Kosor je predsjednica samo do unutarstranačkih izbora. Tada će članovi odlučiti što dalje. Nije bitan čovjek nego stranka".

Pročitajte više