Potpisan sporazum o suradnji riječkog i zagrebačkog Sveučilišta

REKTORICA Sveučilišta u Zagrebu Jasna Helena Mencer i rektor Sveučilišta u Rijeci Daniel Rukavina potpisali su danas u Rijeci Sporazum o suradnji na području visokog obrazovanja i znanosti između dvaju sveučilišta koji će, kako je rečeno, biti osnova za suradnju pri osnivanju riječke Akademije za primijenjene umjetnosti.

Sporazumom je uređena suradnja u razmjeni nastavnika, istraživačkih projekata, organizaciji poslijediplomskih studija, zajedničko sudjelovanje na konferencijama i simpozijima, razmjena znanstvenih publikacija te ostali oblici suradnje od zajedničkog interesa.

Odjel za likovne umjetnosti riječkog Filozofskog fakulteta bit će osnova za osnivanje samostalne riječke Akademije za primijenjene umjetnosti, koja bi trebala zaživjeti do listopada 2005.

Potporu za osnivanje riječkoj će Akademiji dati zagrebačka Akademija za likovne umjetnosti, rečeno je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma na kojoj su bili i dekan zagrebačke Akademije Zlatko Kauzlarić Atač i dekan riječkog Filozofskog fakulteta Branko Rafajac.

Na konferenciji je istaknuto da će Akademija za primijenjene umjetnosti biti prva ustanova koja će se smjestiti u prostor budućeg sveučilišnog kampusa na Trsatu.

Pročitajte više