Potpisan sporazum: Grad Split platit će A-Cosmosu 1,8 milijuna eura u iduća dva mjeseca

Foto: FAH

U BANOVINI je danas potpisano nekoliko ugovora između Grada Splita, slovenskog A-Cosmosa i Prometa te su tako regulirane obaveze oko isplate 37 milijuna kuna po pravomoćnoj presudi za devet autobusa koji početkom 90-ih nisu otkupljeni nakon otplate leasinga. 

Sporazume su potpisali gradonačelnik Ivo Baldasar i direktori A-Cosmosa i Prometa Jože Šolar i Željko Krnić. Prvim je Grad Split preuzeo dugovanje Prometa, drugim su Grad Split i Promet regulirali svoj odnos, tj. da će Grad Split preuzeti terene u Hercegovačkoj i Sukoišanskoj u slučaju da Promet ne vrati dug, a trećim su A-Cosmos i Grad Split dogovorili način isplate.

Banovina tanja za 1,8 milijuna eura

Kako doznajemo, u iduća dva mjeseca trebalo bi se podmiriti 48 posto dugovanja, predviđeno je da u travnju Grad Split plati milijun, a u svibnju još 800 tisuća eura. Ostatak bi se trebao podmiriti u iduće dvije godine.

Tako je Grad riješio problem sa Slovencima, ali ne i sa odvjetnikom Željkom Lubinom koji je otkupio autobuse 1998. godine te također traži naknadu za korištenje, ali i reklamni prostor. Zasad je u svojoj tužbi odbijen, no tražit će, sasvim sigurno, reviziju. U slučaju da dobije, iznos koji će mu se trebati nadoknaditi bit će značajno veći jer je A-Cosmos dobio naknadu za korištenje za razdoblje od 1993 - 1998. godine, dok Lubina tuži za duže razdoblje korištenja. 

Pravomoćnom presudom Lubini trebaju predati devet autobusa koji su bili predmet postupka.

 

Pročitajte više