Potpisan ugovor o davanju zgrade "Ferimporta" muzičkoj akademiji

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić i dekan Muzičke akademije Frano Parać potpisali su danas u zgradi bivšeg "Ferimporta" ugovor o davanju te zgrada na uporabu Akademiji.

Dekan Parać zahvalio je Gradu Zagrebu što je imala "strateško-vizionarski-upravljački sluh", koji je omogućio da Muzička akademija dobije dugoočekivani prostor, koji je više nego dvostruko veći od prostora na pet lokacija, na kojima je dosad djelovala Muzička akademija.

Po njegovim očekivanjima, Muzička akademija bi, u najoptimalnijih uvjetima, mogla u novom prostoru početi s radom 2007.

Narednih godinu dana obavljat će se pripremni radovi u suradnji s Društvom arhitekata Grada Zagreba, analiza zgrade te donošenje financijske konstrukcije, najavio je Parać.

Još se ne zna koliko će projekt koštati, niti tko će sve i na koji način sudjelovati u financiranju (krediti, vlastita sredstava, Ministarstvo znanosti i tehnologije, Grad Zagreb).

Gradonačelnica Vlasta Pavić izrazila je ponos što je ta "renomirana zagrebačka obrazovna i kulturna institucija" dobila zgradu, za koju je rekla, da je trajno i cjelovito rješenje, nakon više desetljeća provedenih u neadekvatnom prostoru.

Izvijestila je da će se "Ferimport" u iseliti za 30 dana. "Bit će potrebno uložiti još puno truda i sredstava", rekla je, izrazivši uvjerenje da ih neće biti problem naći.

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo Akademiji je zgradu "Ferimporta" dodijelilo u stogodišnji najam. Grad Akademiju oslobađa i plaćanja zakupnine za vrijeme najma, kao svoj donatorski prilog uređenju zgrade.

Muzička akademija dobila je poslovnu zgradu i dvorište sa zemljištem na Trgu maršala Tita 12 i poslovnu zgradu i dvorište sa zemljištem u Prilazu Gjure Deželića 3. Riječ je o površini većoj od 5.800 četvornih metara.

Nakon potpisivanja ugovor je ovjerio javni bilježnik.

Pročitajte više