Potpisan ugovor o dugoročnoj suradnji u primjeni SAP sustava između b4b d.o.o. i Podravke d.d.

DANAS je u Koprivnici  potpisan ugovor o dugoročnoj suradnji u primjeni SAP sustava između Podravke d.d. i b4b d.o.o. Ugovor su potpisali Darko Marinac, predsjednik Uprave Podravke d.d. i Mato Čatić, glavni direktor b4b d.o.o.

Potpisivanjem dugoročnog sporazuma o suradnji na području primjene SAP tehnologija između Podravke d.d. i b4b d.o.o., započinje nova faza suradnje Podravke i b4b d.o.o.

Sporazumom o suradnji će dosadašnju suradnju Podravke sa b4b,  u kojoj je b4b pružao implementacijske, razvojne i edukacijske usluge Podravci, proširiti na dvosmjernu suradnju u kojoj će Podravkini informatičari sudjelovati na projektima koje izvodi b4b i kojom će obje kompanije nastojati zadržati vodeću poziciju u primjeni post-ERP informacijskih tehnologija, kao što su skladištenje podataka (Business Warehouse), CRM (Customer Relationship Management), strateško upravljanje poduzećem (Strategic Enterprise Management), internet poslovanje (B2B, B2C, itd.) i ostale.

Početak realizacije ove suradnje označilo je pokretanje projekta implementacije Business Warehouse rješenja u Podravci.  

Darko Marinac, predsjednik Uprave Podravke d.d. povodom potpisivanja ugovora sa tvrtkom b4b d.o.o. izjavio je: " Implementacija informatičkog sustava SAP R3 započeta je krajem devedesetih godina i to za cjelokupno poslovanje grupe Podravka.

Njegova implementacija nastavljana je i danas, te je proširena i na Podravkine podružnice u Poljskoj, Mađarskoj i Sloveniji s ciljem povezivanja inozemnih podružnica s maticom, što i utječe na cjelokupnu efikasnost poslovanja grupe Podravka."

Direktor b4b d.o.o. Mato Ćatić istaknuo je da potpisivanje ovog Ugovora označava unaprijeđeni vid suradnje između Podravke i b4b izgrađene na uspješnim temeljima projekta SAPIKO započetog 1998. godine, koja je čitavo vrijeme imala uzlaznu putanju poštujući zajednički cilj koji su obje tvrtke postavile kao startešku smjernicu suradnje – ostvariti i zadržati vodeću poziciju u primjeni i promociji SAP tehnologija.    

Suradnja Podravke i b4b traje kontinuirano od 22. svibnja 1998. kada je započeo prvi SAP projekt u Podravci – projekt SAPIKO.

Ovim projektom SAP je implementiran u šest Podravkinih hrvatskih poduzeća (Podravka, Belupo, Danica, Poni, Koprivnička tiskarnica i Podravka inženjering). Projektom SAPIKO implementiran je tzv. ERP  (Enterprise Resource Planning) dio SAP intergiranog rješenja, čime je stvoren poslovni model koji je u razdoblju od 2000. do 2002. kroz daljnju implementaciju SAP sustava prenesen još i na Podravkina poduzeća u Poljskoj, Mađarskoj i Sloveniji.

Pročitajte više