Potpora Ministarstva obitelji višečlanim obiteljima dodjelom besplatnih udžbenika

MINISTARSTVO obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izvijestilo je danas da su putem Projekta potpore višečlanim obiteljima osigurani besplatni udžbenici učenicima osnovnih i srednjih škola iz obitelji s osmoro i više djece, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Besplatne će udžbenike dobiti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s osmoro i više djece, koji takav oblik pomoći ne ostvaruju na temelju propisa iz socijalne skrbi, na temelju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ili prema gradskoj, odnosno općinskoj odluci.

Ministarstvo je do sada osiguralo besplatne udžbenike za 1064 djece iz 239 obitelji, a riječi je o 735 učenika osnovnih i 329 učenika srednjih škola, o kojima je do danas Ministarstvo dobilo podatke, navodi se u priopćenju.

Podatke o broju djece koja ostvaruju prava na besplatne udžbenike i potrebnim sredstvima za nabavu udžbenika do danas su dostavile 146 osnovne i 51 srednja škola.

Prikupljanje podataka o djeci koja ostvaruju pravo na besplatne udžbenike i dalje traje, te Ministarstvo poziva sve one koji ostvaruju pravo na udžbenike putem njegova programa, da se žurno jave Upravi za obitelji Ministarstva obitelji na telefon 01/617-68-58, stoji u priopćenju.

Pročitajte više