Potpredsjednica Vlade Kosor primila predstavnike hrvatske Humanitarne mreže

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicama Humanitarne mreže Hrvatske, prve institucionalizirane zajednice dobrotvornih udruga u kojoj je danas 87 takvih udruga na nacionalnoj razini.

Predstavnice Udruge zahvalile su potpredsjednici Kosor na potpori, naglasivši kako je to vrlo bitno za sve njihove članove, posebice dobrovoljce, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Izvijestile su kako će hrvatska Humanitarna mreža potkraj ožujka na Bjelolasici prirediti stručno-poučni skup "Revitalizacija obitelji - osnova razvoja", na koji su pozvale i potpredsjednicu Kosor. Najavile su da će nagrada za 13 osoba donatora u Domovinskom ratu biti dodijeljena u lipnju u Zagrebu u organizaciji Internacionalne lige humanista, koje je Humanitarna mreža član. Potpredsjednica Kosor pozvana je i na tu svečanost s molbom da se obrati skupu.

Potpredsjednica je prihvatila i zahvalila na pozivima te ponudila suradnju u daljnjem ispitivanju stanja nevladinih udruga u Hrvatskoj. Posebno je podsjetila na vrijednost volonterskog rada, naglasivši kako za djelovanje dobrotvornih nevladinih udruga zbog njihova značaja mora biti sve više prostora, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp ymć

Pročitajte više