Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicama Ženske mreže Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicama Ženske mreže Hrvatske koje su joj zahvalile na podršci i predstavile izbornu platformu, temeljni dokument Ženske mreže Hrvatske, priopćeno je iz Vlade.

Ženska mreža Hrvatske okuplja organizacije, grupe i inicijative koje su prepoznale da su žene diskriminirane te ekonomski, politički i statusno marginalizirane.

Predstavnice Mreže predstavile su i kampanju za obrazovanje s ciljem eliminiranja diskriminacije žena iz školskih udžbenika. Izrazile su veliko zanimanje za rad Savjeta za populacijske politiku, te dale punu potporu novom Zakonu o sigurnosti na cestama po kojem nije dopuštena ni najmanja koncentracija alkohola u krvi vozača, smatrajući da će to smanjiti i broj nasilja u obitelji.

Potpredsjednica Kosor upoznala ih je s radom Savjeta za populacijskom politiku, te nizom prijedloga koje taj Savjet priprema te s inicijativama za poboljšanje položaja žene na tržištu rada. Najavila je izmjene Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji i Zakona o posredovanju pri zapošljavanju.

Istaknula je da je nužna veća zastupljenost žena u političkom životu, osobito tamo gdje je stvarna moć. Punu potporu dala je radu Ženske mreže Hrvatske te pozvala njezine predstavnice na daljnju suradnju, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp ysšh

Pročitajte više