Friščić: Nismo čuvali HDZ, nego bili odgovoran koalicijski partner

"IMATE izbor između HDZ-a s partnerima, poput Keruma, Bandića, Jurčića i drugih te HSS-a, kojemu su birači to skloniji što su izbori bliži", poručio je potpredsjednik HSS-a Damir Bajs na današnjem predstavljanju programa stranke "Pet + pravedan razvoj" u Bjelovaru.

Bajs je biračima poručio kako se HSS-ov program "temelji na odgovornosti i rezultatima", a osnovne razvojne poluge po njima bi trebale biti turizam, pravedan razvoj svih hrvatskih regija, zaštita okoliša, jačanje hrvatskoga sela i očuvanje prirodnih sirovinskih bogatstava. Dodao je kako će u fokusu stranke ipak ostati poljoprivreda, ali i borba protiv ukidanja lokalnih samouprava.

Nismo čuvali HDZ, nego bili odgovoran partner

Predsjednik stranke Josip Friščić pokazao je veliki apetit stranke, kazavši da "HSS želi postati glavni čimbenik desnog centra". Pokušao se distancirati od zamjerki da je HSS ostajanjem u koaliciji čuvao HDZ-ovu vladu, kazavši da "nisu čuvali vladu, nego se kao koalicijski partner ponašali odgovorno".

HDZ-u je pritom zaželi brz oporavak, dodavši kako vjeruje da će oni i dalje biti važan faktor na političkoj sceni. "Mi, s druge strane, ne želimo biti ni sudac ni onaj koji će presuditi", zaključio je Friščić.

Pročitajte više