POTPREDSJEDNIK KINESKE VLADE U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

Potpredsjednik kineske vlade Zeng Peiyan posjetio je u četvrtak Primorskogoransku županiju i s tamošnjim županom Zlatkom Komadinom i ostalim lokalnim dužnosnicima razgovarao o gospodarskoj suradnji.

Komadina je na susretu predstavio prednosti Primorsko-goranske županije, istaknuvši njezine mogućnosti u turizmu, a riječku luku naveo je kao "mjesto ulaska kineske robe u Europu".

Kineski vicepremijer je rekao da je svrha njegova posjeta produbljivanje političke te posebno gospodarske suradnje dviju zemlja. Naveo je da su nakon njegovih jučerašnjih sastanaka s najvišim hrvatskim dužnosnicima u četvrtak u Primorsko-goranskoj županiji konkretniji razgovori gospodarstvenika iz Kine i Hrvatske.

Mogućnosti daljnjeg razvoja gospodarskih odnosa dviju zemalja su u suradnji na području turizma u preradi drva i korištenju riječke luke.

Kineski vicepremijer u srijedu je u Zagrebu razgovarao s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom, potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem.

Uz ministra mora, prometa, turizma i razvitka Božidara Kalmetu i župana Komadinu, današnjem susretu s kineskim vicepremijerom bili su nazočni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednici uprava i ravnatelji Luke Rijeka, INA-ine rafinerije u Rijeci i Lučke uprave.

(Hina) xdsil ydj

Pročitajte više