Pijan i bez vozačke u Zagrebu prošao kroz crveno, skrivio nesreću... Ovo je kazna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija opisala je slučaj iz siječnja, kad je muškarac mrtav pijan projurio kroz crveno.

"U nedjelju, 15. siječnja oko 17.15 sati 56-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.28 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje to jest bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka Horvaćanskom cestom u smjeru istoka.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrgovići gdje je promet upravljan semaforima, vozač je prošao na znak upaljenog crvenog svijetla uslijed čega je i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom", piše policija.

"Daljnjim postupanjem policijski su službenici utvrdili da 56-godišnjak kod sebe nema ni osobnu iskaznicu te je zbog počinjenih prekršaja uhićen, a zatim prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 13 dana, ukupnom novčanom kaznom od 1.200 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci po stjecanju prava na upravljanje", dodaje se.

"Uz izrečenu zatvorsku i novčanu kaznu te zabranu upravljanja, sud je 56-godišnjaku izrekao i zaštitnu mjeru trajnog oduzimanja osobnog automobila marke Citroen Xsara zagrebačkih registarskih oznaka u korist Republike Hrvatske", piše policija.

Pročitajte više