Potraga za blizankama: Na Korzici je uz oca i djevojčice bila misteriozna žena

IAKO nade da su Alessia i Livia još uvijek žive nema jer je otac poslao majci pismo u kojemu je pisalo kako "počivaju u miru" te da "nisu patile", njihova majka Irina moli policiju da nastavi s potragom. Kako danas javlja Blick ona je izjavila kako unatoč pismu koje je primila u srcu osjeća da su njene djevojčice žive. Stoga je istražiteljima uputila dramatičan apel: "Preklinjem vas, nastavite s potragom. Ne može biti istina da su moje blizanke mrtve!".

Blick piše i kako će zajedno s majkom istražitelji proći sva mjesta na kojima su proteklih godina bili na odmoru. Nadaju se kako će tako uspjeti pronaći bilo kakav trag koji bi ih uputio na to gdje su djevojčice.

Na Korzici je uz Scheppa i djevojčice bila nepoznata žena

U međuvremenu se u medijima pojavila priča o misterioznoj žena koja je na Korzici navodno viđena u društvu oca Matthiasa Scheppa i djevojčica.

Svjedokinja Olga Orneck je AFP-u opisala da je ženu, oca i djevojčice vidjela 1. veljače u ujutro. "Primijetila sam ih jer je Propriano malo mjesto gdje se stranci odmah uoče, pogotovo u ovo doba godine", rekla je.

"Žena je imala između 45 i 50 godina, imala je smeđu kosu te nosila crni kaput i bijele hlače. Nije iz Propriana, inače bih je prepoznala", rekla je te dodala da su ona i Schepp razgovarali kao da se dobro poznaju. Olga Orneck se policiji javila nakon što je putem medija zatražena pomoć mogućih očevidaca. Kako tvrdi, 100 posto je sigurna da je muškarac bio Schepp, te 95 posto da su djevojčice koje je vidjela s njim bile Alessia i Livia.

"Schepp je odlučio kazniti suprugu na najgori mogući način"

Švicarski Blick objavio je kronologiju događaja u protekla dva tjedna otkada je bilo jasno da Matthias Schepp djevojčice neće vratiti majci.

"Nakon rastave Irina i Matthias sve su se dogovorili. Činilo se da su ostali u prijateljskim odnosima. Blizanke su kod nje bile preko tjedna, a kod oca preko vikenda.", piše Blick.

Prema istražiteljima Schepp je s planiranjem počeo tek nekoliko dana prije otmice. U četvrtak 27. siječnja i petak 28. siječnja na poslu je na internetu tražio sajtove o oružju, samoubojstvu, otrovima te trajektima s Marseillesa na Korziku. U nedjelju 30. siječnja oko 13 sati došao je po djevojčice, uzeo automobil od supruge i otišao. Javio je supruzi da će djevojčice dovesti u ponedjeljak ujutro ravno u školu no krenuo je prema Genevi. Oko 18 sati prešao je granicu.

Oko 19.30 stigli su u Lyon. Tada su se Irina i Matthias dopisivali porukama, napisao joj je da je sve u redu te da će u 20.30 biti u krevetu. Irina je ponovno zvala na telefon i bilo joj je čudno što se nitko ne javlja. Obično je razgovarala s djevojčicama prije spavanja. Imala je čudan osjećaj da nešto nije u redu i odlučila je otići provjeriti što se događa. Imala je ključ od Scheppovog doma, kad je otvorila vrata vidjela je da su igračke od djevojčica ostale kod kuće, a Livia nikad nije spavala bez svoje igračke. Pozvala je i policiju koja je nekoliko sati kasnije pronašla Scheppovu oporuku.

Djevojčice su navjerojatnije ubijene u utorak 1. veljače

U ponedjeljak ujutro 31. siječnja Matthias Schepp kupio je tri karte za trajekt iz Marseillesa za Korziku. Nekoliko sati kasnije poslao je Irini razglednicu na kojoj je pisalo : "Ne mogu živjeti bez tebe, nedostaješ mi". Ukrcao se s djevojčicama na trajekt, ima nekoliko svjedoka koji su ih vidjeli, a jedna svjedokinja čula je kako djevojčice u kabini plaču.

U jutarnjim satima utorka, 1. veljače trajekt je stigao do Propriana, svjedok je vidio Scheppa i djevojčice da izlaze. Bilo je to posljednji put da su djevojčice viđene pa policija vjeruje da ih je ubio taj dan. Navečer je Schepp viđen na trajektu za Toulon, sam. Iz Toulona je opet poslao razglednicu supruzi, a zatim je krenuo prema Italiji. U četvrtak ujutro je bio i Vietri sul Mare, tamo je ručao te se uputio prema Bariju. Osam pisama je od tamo poslao svojoj bivšoj supruzi, u njih sedam bilo je oko 4400 eura, a u jednom je bilo ono čega su se svi pribojavali: napisao je da djevojčice počivaju u miru.

Oko 23 sata navečer tog dana bacio se pod vlak.

"Ne samo da joj je uzeo ono što je najviše voljela već joj je uskratio mogućnost da barem plače nad njihovim grobovima. Kaznio ju je na najgori mogući način zbog rastave.", zaključuju u Blicku.

Pročitajte više