Potreseni vatrogasac o užasu u Slavoniji: "Vidjeli smo svakakvih nesreća, ali ovo je bio masakr"

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

U DANAŠNJOJ prometnoj nesreći u Slavoniji smrtno su stradale dva muškarca i žena, no novi detalji otkrivaju da se radilo o doista stravičnoj nesreći.

>> U nesreći kod Donjeg Miholjca poginula dugogodišnja novinarka Glasa Slavonije

>> U strašnoj nesreći u Slavoniji poginulo troje ljudi, tijela su u takvom stanju da će identifikacija potrajati

Do nesreće je došlo kod Donjeg Miholjca, a sudarili su se automobil i minibus. Poginuo je vozač i dvoje putnika u automobilu.

Dva muškarca i žena poginuli na mjestu

"Dobili smo dojavu o teškoj prometnoj nesreći na cesti D34 između Donjeg Miholjca i Gezinaca. Znali smo da je u tom sudaru sudjelovao autobus i osobno vozilo i na takvu dojavu izašli smo s najgorom mogućom pretpostavkom. Nažalost, bilo je još i gore", rekao je za Index zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac Damir Šiplika koji je i sam bio među vatrogascima koji su stigli na mjesto strašne nesreće.

"Cesta je bila cijela u bljuzgi i poledici i padala je kiša. Nismo znali što nas točno očekuje. Na nesreću, kad smo došli i vidjeli što se zbilo, odmah nam je bilo jasno da živote više ne možemo spasiti. Te tri osobe iz automobila vjerojatno su na mjestu poginule", rekao je Indexu Šiplika.

"Vozača smo zatekli izvan autobusa, bio je lakše povrijeđen i vidno potresen. Autobus smo pregledali, ali u njemu nismo nikoga zatekli. Od njegovih kolega koji su došli kasnije saznali smo da se on kretao iz pravca Slatine, ali zbog kontakta koji se dogodio on je potpuno bio zaokrenut u kontra smjeru. Bio je okrenut u smjeru iz kojeg je dolazio", otkrio nam je zapovjednik Šiplika.




 

"Vidjeli smo svakakve nesreće, ali ovo je bio masakr"

Ispričao je da su na mjestu nesreće doznali da je vozač automobila izgubio kontrolu i prešao u suprotni trak te se prednjom bočnom stranom sudario s autobusom. Automobil i autobus upali su u kanal pun snijega.

"To je tako izgledalo da ja to nikome ne bih poželio ni da vidi, a kamoli da mu se to dogodi. Nadam se da to neću nikad više vidjeti", ispričao nam je potreseni zapovjednik DVD-a Damir Šiplika.

Kaže da je vidio svakakvih nesreća, ali da je ovo bio masakr.

"Auto je bio razoren, tijela su bila u stanju neprepoznatljivosti"

"Auto je bio potpuno razoren. To je bila, čini mi se, Opel Astra stara sigurno više od 10 godina. Bila je razorena od siline udara, kontakt s autobusom bio je strašan. Suvozač je prilikom udara ispao iz vozila. Vozač je ostao u autu, bio je vezan pojasom.

Ženu smo pronašli iza suvozačkog mjesta. Njihova tijela bila su u stanju neprepoznatljivosti. Od siline udara, od lima, plastike", prepričao je stravičnu scenu koju su on i vatrogasci zatekli i rekao kako suosjeća sa žrtvama i njihovim obiteljima.

"Mi smo na kraju pomogli da se ta tijela oslobode iz lima. Uspjeli smo rukama pomaknuti lim jer je automobil bio potpuno razvaljen. No morali smo intervenirati jer su dijelovi lima priječili da se dođe do stradalih. To je bio krš", ispričao je Šiplika.


Kaže da su i očevici potvrdili da je automobil podletio pod autobus i da je udario u njega prednjom bočnom stranom.

Automobil podletio pod autobus, cesta je doprinijela nesreći

"To su najgori sudari. To je minibus, ali u odnosu na auto tri-četiri puta je veći. Vozač autobusa je, to se vidjelo po tome kako je završio u jarku, pokušao izbjeći udarac. Kod udara se sve zaokrenulo. Cesta je kumovala svemu tome", priča Šiplika.

Dodaje je da je vozač završio u Domu zdravlja, gdje mu je pružena pomoć zbog lakše ozljede. Kaže i kako je vjerojatno riječ o autobusu koji inače vozi na relaciji Donji Miholjac - Slatina, no kako je bio prazan, pretpostavlja da se vraćao s popravka.

"Mi smo došli pomoći. Očekivali smo svašta, ali nesreću ovakvih razmjera nikada nismo vidjeli. Nismo nikad intervenirali na ovakvoj nesreći, s ovoliko poginulih i u ovakvom stanju", ispričao je Indexu potreseni zapovjednik DVD-a Donji Miholjac.













Pročitajte više