Potvrđena optužnica protiv Solinjanina koji je drogiran pregazio policajca i pobjegao

Foto: MUP

POTVRĐENA je optužnica protiv 30-godišnjeg Solinjanina Ivana Božića, kojeg se tereti za pokušaj teškog ubojstva policajca, javlja Dalmatinski portal. On je vozeći Golf krajem studenog prošle godine u Ulici Domovinskog rata u Splitu s brzinom od 65 km/h udario policajca te je ugašenih svjetala nastavio voziti u smjeru Solina. 

Policajac je zadobio teške i po život opasne ozljede, a Božić je uhićen kod prijatelja nakon višednevne potrage. Istragom je utvrđeno kako je Božić sporni Golf dobio tjedan dana prije prometne nesreće kako bi popravio sitnija oštećenja na karoseriji.

Pronađeni tragovi THC-a i kokaina

Vlasnik automobila je na dan nesreće sreo Božića u kafiću, prilikom čega mu je rekao da je vozilu istekla registracija i da ga ne smije voziti. Božić mu je obećao da će za dva dana završiti radove na automobilu, ali je iste večeri istim automobilom izazvao prometnu nesreću u kojoj je stradao policajac. 

Vlasnik se kasnije požalio kako mu je vozilo vraćeno u katastrofalnom stanju s totalnom štetom. Božić je negirao krivnju i tvrdi da se optužnica temelji na nezakonitim dokazima. Dan uoči sjednice optužnog vijeća otkazao je branitelju suradnju. Još uvijek se nalazi u pritvoru, gdje će dočekati i početak suđenja. Inače, nakon uhićenja su mu u organizmu pronađeni tragovi THC-a i kokaina.

Pročitajte više