Potvrđeno Indexu: Za Dolačkim je sad raspisana i tjeralica, a ne samo potraga

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL, Index

ZA ŽELJKOM Dolačkim, bivšim šefom policije nepravomoćno osuđenim na šest godina zatvora zbog krađe iz policijskog sefa, više nije raspisana samo potraga.

Kako je Indexu potvrđeno sa Županijskog suda u Zagrebu, za Dolačkim je u popodnevnim satima raspisana i tjeralica. 

Tjeralica se odnosi na područje Republike Hrvatske, a ako se u razumnom roku ne pronađe ili se pojave informacije da je pobjegao izvan Hrvatske, raspisat će se i međunarodna tjeralica te europski uhidbeni nalog.

Podsjetimo, Dolački je jučer nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i krađu zlata i novca iz policijskog sefa. Dolački prema presudi mora vratiti i 3,3 milijuna kuna na koliko je procijenjena vrijednost sadržaja sefa koji je Dolački pokrao. 

Video: Sve što morate znati o slučaju Dolački

 

 

Dolački je pobjegao, policija ga ne može pronaći

Bivši šef policije se nije pojavio na izricanju presude te je tako izbjegao da odmah bude uhićen s obzirom na to da je osuđen na više od pet godina što znači da odmah mora u zatvor.

Iako je za jedan dnevni list eksplicitno kazao kako neće bježati, policija ga sinoć nije pronašla ni na jednoj od dviju prijavljenih adresa.

Dolački je jučer nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i povrat 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude, izbjegao je odvođenje iza rešetaka.

Obrazlažući presudu, sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je USKOK teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.

Kako policija ni jutros nije uspjela doći do Dolačkog, raspisana je potraga te je postalo sasvim jasno da je Dolački bjegunac. Sada je bjegunac s tjeralicom.

Pogledajte sve što trebate znati o slučaju Dolački

Pročitajte više