Povjerenstvo za Čačića i Tomčića: i dalje bez podataka o Čačićevu vlasništvu

Saborsko istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi jesu li Zlatko Tomčić i Radimir Čačić u prošlom mandatu zlouporabili položaje predsjednika Sabora i ministra graditeljstva ni danas nije utvrdilo je li Čačić imao vlasničke udjele u poduzećima iz tzv. Coning grupe.

Povjerenstvo je obradilo dokumentaciju Trgovačkog suda u Varaždinu vezano uz tvrtku Coneco d.o.o., koju je osnovalo društvo Coning Holding, kojemu je Čačić bio predsjednik Uprave, a zamjenica predsjednika njegova supruga Marija.

No, kao ni kod ostalih nekoliko društava iz Coning grupe koje je ranije istraživalo, povjerenstvo ni kod Coneca (temeljni kapital 20.600 kuna) nije pronašlo podatke da je Čačić u njemu imao vlasničke udjele.

"Slaže se mozaik Coning grupe, ali se ne vidi povezanost Čačića u vlasničkom dijelu", zaključio je predsjednik povjerenstva Nenad Stazić (SDP).

Povjerenstvo je završilo rad na dokumentaciji prikupljenoj od trgovačkih sudova, od kojih će tražiti dodatne podatke o vlasničkoj strukturi društava iz Coning grupe.

Stazić je izvijestio da je traženu dokumentaciju dostavila i Vlada, a od saborskih službi očekuje se da tu dokumentaciju 'kopiraju' i dostave povjerenstvu, koje će se tada ponovno sastati.

Članovi povjerenstva složili su se da će od Sabora, zbog obimne dokumentacije, tražiti produljenje rada za još tri mjeseca.

(Hina) xtr yaz

Pročitajte više