Povratak morskog vuka: Kristu Laptala skinuli s crne liste pa ponovno može ploviti

KAPETAN Kristo Laptalo koji je prošao pravi pakao kako bi dokazao da nije kriv za krijumčarenje 52 kilograma kokaina skinut je sa crne liste te ponovno može isploviti vodama Europske unije.

On je u studenom prošle godine oslobođen svake krivnje za krijumčarenje 52 kilograma kokaina pronađene na brodu Coral Sea 13. srpnja 2007. godine, ali usprkos tome njegovo ime ostalo je stajati na "crnoj listi" pomoraca koji ne smiju ploviti vodama EU, piše Jutarnji list.

Laptalo je izjavio kako mu radosnu vijest javio odvjetnik te da još uvijek ne zna hoće li se vratiti na more. Po njegovim riječima, to ovisi o njegovom zdravstvenom stanje te želji kompanije u kojoj je zaposlen. No, pomorca more uvijek zove te je Laptalo rekao kako bi on išao zapovijedati brodom što prije. Ukidanje zabrane plovidbe u EU dubrovački pomorac je morao platiti čak 12 tisuća eura, a bez tog uvjeta Laptalo nije mogao dobiti niti američku vizu. Kristo Laptalo je u grčkom zatvoru nevin proveo čak 16 mjeseci, a zbog uhićenja je bila uzbunjena cijela svjetska pomorska javnost.

Pročitajte više