Povučen tzv. rukometni zakon, Sanader Bandića ponovno prozvao zbog "kukavičluka"

ZAKON o gradnji građevina namijenjenih održavanju Svjetskog rukometnog prvenstva 2009., a kojim se predviđalo ubrzanje procedure  izdavanja dozvola i suglasnosti za gradnju sportskih dvorana, hrvatska je Vlada u četvrtak povukla iz procedure.

Vlada je, kako tvrde njezini čelnici, od inicijative odustala s obzirom na to da je šest gradova koji su trebali graditi dvorane - odustalo od iste.

Premijer Ivo Sanader istaknuo je da će Vlada pomoći u organizaciji prvenstva, no da je tzv. rukometni zakon povučen budući da Zagreb, Split, Osijek, Varaždin, Poreč i Zadar nisu stali iza ranije dogovorene inicijative. Ponovno je prozvan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čije je odustajanje od zakona Sanader ponovno nazvao "kukavičlukom".

Predsjednik Vlade je, podsjećamo, nedavno izjavio kako je upravo Bandić prvi predložio zakon o izgradnji rukometnih dvorana za rukometno SP 2009 bez javnog natječaja, kako bi se skratila procedura koja uključuje sitnice kao što su građevinske dozvole. Bandić ovim dobronamjernim prijedlogom nije želio zaobilaziti zakonsku proceduru, nego pomoći da na vrijeme budu gotove dvorane za SP kojem smo domaćini.

Sanader je također otkrio da su Bandićev prijedlog podržali i ostali gradonačelnici, dok je Vlada usvajanjem prijedloga njima i Hrvatskom rukometnom savezu ustvari izašla u susret.

Sanaderove riječi o odustajanju od zakona zbog "Bandićeva odustajanja koji je to i inicirao" ponovio je i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, dok je premijer naglasio kako Vlada spomenuti zakon povlači, no da "zbog ugleda Hrvatske u svijetu inzistira na tome da gradovi završe radove".

B.S.
Foto:D.P.

Pročitajte više