POŽAR KOD DRNJA oko 18 sati stavljen pod kontrolu

Na prostoru između mjesta Drnje i Botovo u općini Drnje, u sjevernom dijelu Koprivničkokriževačke županije, danas poslije podne buknuo je požar; zapalio se vrbik i nisko raslinje na površini od oko 30 hektara.

Oko 18 sati požar je stavljen pod kontrolu. Na mjestu događaja bio je i koprivničko-križevački župan Josip Friščić, koji je nazočne novinare izvijestio da je intervencija bila brza, a da požar takvih razmjera još nije ovoga ljeta zabilježen u tom kraju. Na požarištu je organizirano dežurstvo kako se ne bi ponovno rasplamsao.

Uzroci požara se istražuju.

O izbijanju požaru dojavili oko 14,30 sati dojavili su Romi čije se naselje nalazi u blizini. Prijetila je opasnost da se požar proširi i na to naselje i kukuruzište.

U gašenje požara odmah se uključila Javna vatrogasna postaja Koprivnica sa dva vozila, te Dobrovoljna vatrogasna društva Sigetec, Rasinja, Peteranec, Torčec i Đelekovec. Među njima je bio i načelnik općine Drnje Mladen Kolarek, na čijem se području požar i dogodio. U gašenju je sudjelovalo stotinjak gasitelja.

(Hina) ičič dm

Pročitajte više