Požar teško oštetio osječku robnu kuću Doma, Šišljagić pomogao vatrogascu

JUTROS je u Osijeku u robnoj kući Doma na Trgu bana Josipa Jelačića buknuo požar. Jedan je vatrogasac ozlijeđen od posljedica udisanja dima.

Vatrogasac je ujutro sa skupinom svojih kolega ušao u podrum robne kuće gdje ih je iznenada zarobio gusti crni dim zbog čega su se vatrogasci izgubili. U pomoć su im pritekli kolege koji su ih uspjeli izvući i spasiti. Ozlijeđenom vatrogascu u pomoć je pritekao osječki političar i kirurg Vladimir Šišljagić koji je negodovao zbog toga što pored Dome nije bilo ekipe hitne pomoći spremne za intervenciju.

Zapovjednik osječkih vatrogasaca Boris Banjan rekao je da je tijekom jutra došlo do opasne situacije u kojoj su se trojica ili četvorica vatrogasaca zbog gustog dima našli u neposrednoj opasnosti. Spasili su ih kolege koji su ušli u podrum i izvukli ih van na sigurno. Ozlijeđenom vatrogascu je pomogao Šišljagić koji je izrazio bojazan da je vatrogasac zadobio opekline unutarnjih organa s obzirom da se nagutao dima.

U osječkoj Kliničkoj bolnici se doznaje da je ozlijeđeni vatrogasac stabilno, a tijekom dana će biti otpušten na kućnu njegu. Podataka o drugim ozlijeđenim osobama srećom nije bilo.

Drugi požar trgovačkog centra u manje od godinu dana

Glasnogovornica osječke policije Edita Roterbauer potvrdila nam je jutros oko osam sati kako trenutno nema opasnosti od širenja požara na okolne objekte. Požar je buknuo u podrumu robne kuće iznad koje se stvorio stup gustog crnog dima.

U požaru je nastala velika materijalna šteta. Oko deset sati požar je ugašen, a opasnost od njegovog širenja bila je potpuno uklonjena. Banjan je potvrdio da je opasnost od širenja požara prošla te dodao da uzrok požara još nije poznat.

Policija je dojavu o požaru zaprimila jutros oko 5.20 sati kada su stanovnici osječkog naselja Donji Grad, u kojem se robna kuća nalazi, počeli zvati policiju. Ubrzo nakon dojave na teren su izašle sve raspoložive vatrogasne snage sa ciljem sprječavanja širenja požara.

Iako je o visini materijalne štete još uvijek prerano govoriti zna se da će se ista brojati u milijunima kuna, jer osim požara imovinu i prostorije unutar Dome u kojoj je smješten niz lokala i radnji, oštetio je gusti crni dim ali i voda koju su vatrogasci koristili za gašenje požara.

25. listopada 2008. u Osijeku je potpuno izgorio trgovački centar Getro koji se nalazio u Ulici sv. Leopolda Mandića. Požar je izazvan tehničkim kvarom na instalaciji fluorescentne svjetiljke ugrađene uz unutarnju stijenku na plohi regala s odjećom. Današnji je požar u centru Osijeka brojne Osječane podsjetio na požar robne kuće Supermarket koja je izgorjela u požaru 1982. godine.

R.I.
Foto: Marko Kovač / Cropix

Pročitajte više