POŽAR U LONDONU Političar suspendiran zbog objave na Twitteru: "On je sramota za ljudski rod"

Foto: Twitter
 
KONZERVATIVNI političar Ken Hawkins suspendiran je zbog uvredljive objave na Twitteru, kojom je komentirao prosvjed zbog smrtonosnog požara u Londonu.
 
Hawkins je objavio tweet u petak nakon što su se stotine prosvjednika okupile pred gradskom vijećnicom u Kensingtonu i zahtijevale pravdu za žrtve požara u Grenfell Toweru, u kojem je poginulo najmanje 79 osoba.
 
"Idemo nekoga objesiti!"
 
Hawkins je komentirao fotografiju prosvjeda ovim riječima:  "Idemo nekoga objesiti!". Ubrzo je obrisao tweet i zaključao svoj profil te se ispričao javnosti.
 
Za Independent je izjavio: "Taj tweet me ne čini lošom osobom. Ljudi koji me poznaju znaju da ja nisam loš čovjek".
 
U ponedjeljak je objavio ispriku: "U potpunosti shvaćam kako je moj tweet u petak vezan za prosvjed pred gradskom vijećnicom mogao uzrokovati uvredu i bez zadrške se ispričavam zbog toga. Poruka ni na koji način nije bila upućena nesretnim žrtvama požara i potresen sam što su ju 
neki tako shvatili".
 
"Izvođači radova pokušavaju zataškati pravi uzrok požara"
 
Ogorčeni korisnici društvenih mreža napali su Hawkinsa te izjavili da je on "sramota za ljudski rod".
 
Sve su veći strahovi da bi se stvarni uzrok tragedije mogao zataškati, zbog čega je laburistički zastupnik David Lammy pozvao premijerku Theresu May na hitno skupljanje dokumenata 
vezanih za gradnju i renovaciju zgrade. 
 
Lammy tvrdi da su izvođači radova već izbrisali sve detalje gradnje na izgorjelom Grenfell Toweru te možda nikada nećemo saznati točan uzrok požara. 

Pročitajte više