Požar u Šimpragama pod nadzorom, u Žagroviću se gasi iz zraka

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

POŽAR u okolici Knina u Šimparagama, gdje se vatra približila kućama, trenutačno je pod nadzorom vatrogasaca, a od 14 sati gori i u Žagroviću, gdje vatrogascima pomažu zračne snage.

Kod Šimpraga, sela desetak kilometara od Knina, požar se u jednom trenutku opasno približio kućama. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić, koji je na požarištu, rekao je kratko da je stanje sada pod kontrolom.

"Kod Šimpraga je stanje sada pod kontrolom. Nema otvorene vatre, na terenu je 25 vatrogasaca i dva air-tractora. Vatra je u jednom trenutku došla blizu kućama, no uz zračne snage i vatrogasce na terenu uspjeli smo je obuzdati", rekao je Dukić.

Požar u Žagroviću


Poslije 14 sati buknuo je požar i u Žagroviću, nedaleko od Knina, a osim nepristupačnog terena, vatrogascima, koji su obranili kuće, gašenje otežava i vjetar.

"Gori u Žagroviću, i to cijelom dužinom naselja. Osim niskog raslinja, požar je zahvatio i borovu šumu. Vatru gase Javna vatrogasna postrojba iz Knina, šest DVD-ova, Državna interventna postrojba iz Šibenika i dva kanadera. Gašenje će trajati duže i ne možemo za sada ništa prognozirati zbog nepristupačnog terena i vjetra koji nam otežava posao. Kuće su obranjene i nisu u opasnosti", doznaje se od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe iz Knina Mladena Jelića.

U gašenju požara kod Knina sudjeluju i tri kanadera CL-415 te tri zračna traktora AT-802.

Pročitajte više