Požar u splitskoj zgradi izazvao stanar, bacio je plinsku bocu na krevet

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

IZBIO JE požar u centru Splita. 

Evakuirana zgrada, stanari bježali na ulicu

Zbog požara koji je izbio u podrumu u Matoševoj 15 evakuirana je gotovo cijela zgrada. Na terenu je 16 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila te hitna pomoć, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenim informacijama, požar je izbio u podrumskom stanu u Matoševoj 15, a dio stanara na višim katovima ostao je u svojim stanovima jer zbog velike količine dima koji se iz podruma proširio po cijeloj zgradi uopće nisu mogli izaći.

"Mislio sam da cijela zgrada gori"

"Kako je sukljalo, mislio sam da cijela zgrada gori. Grozno!" rekao je jedan od očevidaca.

Žena koja živi u zgradi rekla je za Slobodnu da je bila u svom stanu i osjetila miris dima.

Izgorio jedan podrumski stan

"Kada sam otvorila vrata, tek tada sam shvatila koja se količina dima skupila u hodniku. U zadnji tren sam izletjela iz stana i uspjela izaći iz zgrade", rekla je. 

Požar je lokaliziran u 13.25. Prema dostupnim informacijama, jedan od tri podrumska stana je izgorio. 

Susjed: Bacio je plinsku bocu na krevet

"Gorio je podrumski stan, dim je izbio u gornje prostore, a soba koja je gorjela je bila sva u plamenu. Istovremeno smo imali akciju gašenja i izvlačenja stanara koji su upućeni na sigurno, da se ne truju produktima dima. Mi i dalje radimo, moramo kompletan stan ohladiti do kraja i kada bude sigurno, tek onda pustiti stanare unutra - rekao je za Dalmatinski portal vatrogasac Zvonko Pućo. 

Jedan od susjeda je ispričao kako je došlo do požara.

"Nismo imali s njima nikakvih problema, oni su narkomani"

"U stanu žive dva brata i jedan od njih je plinsku bocu bacio na krevet. Ne znam koliki je bio požar, ali dim je bio užasan. U stanu su bili on i brat, brat je došao alarmirati susjedu, mi smo zvali vatrogasce. Nismo s njima imali nikakvih problema, oni su narkomani, a bojali smo se kako će on reagirati jer je više po zatvoru nego doma", ispričao je susjed.

Pročitajte više