Požega: Lokaliziran požar u prehrambenoj industriji Zvečevo

NA JEDNOM od objekata Prehrambene industrije Zvečevo danas oko 16,30 sati izbio je požar koji je dvadesetak vatrogasaca DVD-a Požege lokaliziralo za 45 minuta.

Radi se o objektu u kojem se uz službe nabave i razvoja nalazi mikrobiološki i kemijski laboratorij te je samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječena velika šteta.

Na požarištu će, kako je najavio pročelnik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, ove noći dežurati vatrogasci Zvečeva.

Procjenjuje se da je požar izbio u jednoj od kancelarija, no točni uzroci znat će se nakon obavljenog očevida koji je u tijeku.

Laboratorij je spašen, a stradali su krovište i tavanske prostorije, s tim da su "pokisnule" i prostorije na katu niže, rekao je Milan Rajić iz Uprave za tehnologiju dodajući da požar neće utjecati na proizvodnju koja će se sutra normalno odvijati.

To je drugi požar u Prehrambenoj industriji Zvečevo u posljednje vrijeme, jer je 6. kolovoza izgorjelo veliko skladište u kojem su se nalazili kartonska ambalaža, sirovine i strojevi za proizvodnju te je prouzročena veća materijalna šteta.

Pročitajte više