Požeški HDZ-ovci otkazali poslušnost nasilnom županu

Foto: Pozega.eu.

HDZ-ovci su definitivno okrenuli leđa nasilnom požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću.

Tomaševićevi bivši stranački kolege su na 4. sjednici županijske skupštine Požeško-slavonske županije otkazali poslušnost šefu. Naime, od 19 točki dnevnog reda prihvaćene su i izglasane sve, osim jedne, javlja Požega.eu.

Odbijanje županovog izvješća

Prva točka dnevnog reda bila je županovo Polugodišnje izvješće o radu za razdoblje od 1. srpnja 2017. godine do 31. prosinca 2017. godine. Vijećnici je nisu prihvatili, time jasno pokazujući da je Tomaševićev ugled u županiji oslabljen.

Od 40 članova županijske Skupštine, njih 26 je iz redova HDZ-a ili iz koalicije s HDZ-om, uključujući predsjednicu Skupštine i njene zamjenike.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa Željkom Glavićem, novim predsjednikom požeško-slavonskog HDZ-a, izabranog prije nekoliko dana na izvanrednim izborima. Izbori su raspisani nakon što je Nacionalno vijeće HDZ-a promptno raspustilo tu stranačku organizaciju uslijed skandala s Tomaševićem.

"To je stav stranke od početka njegoovg slučaja. Predsjednik je rekao da ne može biti župan, pozvao ga je da da ostavku. On je nije dao i isključen je iz stranke. Naravno da se u tim okolnostima ne očekuje da ga se podržava, osim u onom što se odnosi na normalno funkcioniranje županije", rekao nam je Glavić.

Izbačen zbog premlaćivanja supruge

Požeško-slavonski župan nedavno je izbačen iz HDZ-a nakon što se otkrilo da Tomašević mlati svoju ženu. Iako je njegova supruga povukla svoje privatne optužbe, protiv Tomaševića je Općinsko državno odvjetništvo podiglo službenu optužnicu za obiteljsko nasilje. Sud u Požegi potvrdio je optužnicu, a nasilni župan bi mogao završiti u zatvoru na tri godine.

Tomaševiću se na teret stavlja da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu njoj učestalo govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod Mare Tomašević izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Pročitajte više