Požeškoj biskupiji 800 tisuća kuna ukrao nepoznati muškarac za kojim se traga

Nepoznati muškarcem koji je krajem prošle godine na prijevaru i uz pomoć krivotvorenih isprava sa žiro računa Požeške biskupije ukrao 800 tisuća kuna snimljen je video nadzorom Privredne banke u Zagrebu i za njim se traga, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Glasnogovornica policije Gordana Vulama kazala je da, osim snimke i fotografija iz banke u Savskoj ulici u kojoj je podigao 835 tisuća kuna, policija nema nikakvih podataka o identitetu muškarca, pa je zamolila medije da objavom fotografije pomognu u njegovom hvatanju.

Nestanak novca s računa Požeške biskupije otkriven je krajem prosinca prošle godine, nakon čega je Privredna banka podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog varalice.

Policija je u kriminalističkoj obradi otkrila da je 21. prosinca, temeljem krivotvorenih naloga za plaćanje predanih u poslovnicu FINA-e u Požegi, sa žiro računa biskupije novac prebačen na žiro račun zagrebačke tvrtke u Privrednoj banci Zagreb koja, kako kažu u policiji, nema veze s prijevarom.

Nepoznati muškarac je istog dana, uz pomoć krivotvorene osobne iskaznice na ime odgovorne osobe te tvrtke, u poslovnici Privredne banke u Savskoj cesti podigao 800 tisuća kuna u gotovini i tada ga je snimila kamera banke.

Policija je utvrdila da je nepoznati muškarac pet dana ranije u toj banci, pomoću krivotvorene dokumentacije tvrtke, otvorio žiro račun na koji je novac Požeške biskupije i prebačen.

Nepoznati prevarant osumnjičen je za krivotvorenje isprava i prijevaru, a prema fotografiji kojom raspolaže policija riječ je o muškarcu srednjih godine, kraće tamnije kose.

(Hina) xso yso

Pročitajte više