Poznati britanski zoolog silovao pse i sve snimao. Neke je zlostavljao do smrti

Screenshot: YouTube

Poznati britanski stručnjak za krokodile priznao je krivnju za 60 optužbi koje se odnose na zlostavljanje životinja i djece. Tijekom suđenja u Australiji predočena je videosnimka na kojoj se vidi kako Adam Britton muči desetke pasa dok gotovo svi nisu umrli.

Britton je snimke svojih zlostavljanja objavljivao na internetu, gdje je pretraživao i materijale o zlostavljanju djece. Tužitelji su jučer na Vrhovnom sudu Sjevernog teritorija izložili optužbe. S obzirom na to da je većina Brittonovih zločina previše eksplicitna i groteskna za javnost, sudac je naredio nekim djelatnicima suda da napuste sudnicu, piše BBC.

Od 42 psa koje je zlostavljao, 39 je umrlo 

Adam Britton je poznati zoolog koji je surađivao na BBC-jevim i National Geographicovim produkcijama. Rođen je u West Yorkshireu i odrastao je u Velikoj Britaniji, ali se prije više od 20 godina preselio u Australiju kako bi radio s krokodilima. Doktorirao je na zoologiji i predavao na sveučilištu Charles Darwin u Australiji. 

Tužitelji navode da je od 2014. manifestirao sadistički seksualni interes za životinje. Seksualno je zlostavljao svoje pse, ali i tuđe, koje je prvo čuvao kada su vlasnici bili na putovanjima, a zatim ih je udomio.  

Životinje je zlostavljao u transportnom kontejneru na svom imanju, u kojem se nalazila i oprema za snimanje, a zatim je pod lažnim imenom objavljivao snimke na internetu. Australska policija je dobila dojavu o jednoj takvoj snimci i uhitila je Brittona u travnju 2022. Od 42 psa koje je zlostavljao tijekom 18 mjeseci prije uhićenja, 39 je umrlo.  

Pročitajte više