Poznati klerik pozvao muslimane da odrežu glavu Greetu Wildersu



POZNATI muslimanski klerik iz Australije pozvao je na odsijecanje glave kontroverznom nizozemskom političaru Greetu Wildersu, zloglasnom po svojim antiislamskim stavovima.

Wildersova Stranka slobode ostvarila je 9. lipnja najbolji rezultat na nizozemskim izborima u svojoj povijesti, a po anketama, da se izbori održe sad, osvojila bi vlast.

Wilders je zatražio zašto nije o prijetnjama Feiza Muhammada saznao od policije, nego iz novina De Telegraaf, koja je na današnjoj naslovnici izvijestila o spornom govoru. Muhamad je poznat po stavovima kao što je onaj da su žrtve silovanja same krive za zločin.

Tajna služba ima kopiju

De Telegraaf je na svojoj stranici objavio audio snimku na engleskom jeziku, u kojoj Muhammad Wildersa naziva "sotonom" i "vragom" i objašnjava zašto bi svi pravovjerni muslimani trebali podržavati odsijecanje njegove glave. De Telegraaf nije rekao kad je govor snimljen, ali je dodao da nizozemske tajne službe imaju kopiju.

Wildersu se trenutno u Nizozemskoj sudi zbog poticanja mržnje i diskriminacije protiv muslimana. Stranka slobode je prije dvije godine snimila i distribuirala film u kojemu se Kuran optužuje za poticanje terorizma, a Wilders je svetu islamsku knjigu usporedio s knjigom Adolfa Hitlera "Mein Kampf".

Pročitajte više