Grčki istražitelji danas Boyse pitali otkud njihova krv na palicama

Foto: PIXSELL/Matija Habljak

Nakon 120 dana koje su proveli u grčkim zatvorima danas je počelo ispitivanje stotinjak navijača Dinama, i to u novim okolnostima jer je višemjesečna istraga pokazala da na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a nije pronađena njihova DNA.

Ispitivanja će trajati tri dana. Danas je ispitano njih 38, a HRT doznaje kakva su im pitanja postavljana na sudu. 

Odvjetnici nagađaju da će za odluku biti potrebno od 10 do 15 dana. No ono što je zapravo jedino sigurno je da će se ta odluka odnositi isključivo na ukidanje ili neukidanje istražnog zatvora. Otežavajuća okolnost ovome inače administrativno zahtjevnom slučaju je broj uhićenih Bad Blue Boysa, ali i činjenica da sutra u Grčkoj nastupa štrajk sudova, piše HRT.

Nadalje, HRT piše da su Boyse pitali odakle njihova krv na nekim palicama, kako su zadobili ozljede te je li im pružena prva pomoć. 

Svi Boysi ostali su pri svojim iskazima koje su dali u kolovozu, a to je da su u Atenu "došli dati isključivo psihološku podršku igračima Dinama uoči treninga te zatim utakmice s AEK-om".

Sutra pred suca istrage izlazi druga skupina Bad Blue Boysa - njih je 44, a u srijedu njih 20. Nakon toga svi će se vratiti u svoje matične zatvore.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.