Praljkova odvjetnica za AP: "Nisam još pogledala snimku, ne znam hoću li ikada to moći učiniti"

Screenshot: Dnevnik.hr, Washington Post

ODVJETNICA Slobodana Praljka Nika Pinter u razgovoru za agenciju AP, a koju su prenijeli brojni svjetski mediji, kazala je kako misli da je njen klijent jako dugo vremena planirao svoje samoubojstvo.

To zapravo nije ništa novo kad se zna da je Praljak unatrag par godina obitelji ostavio pismo i tražio da se ono otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti. Pinter vjeruje da je to pismo Praljak možda napisao čak i prije 2012. godine.

"Danas, imam neke kombinacije i zaključke da je on ovo planirao u svojoj glavi i da je želio zaštititi obitelj da to gleda", rekla je odvjetnica. Praljak je, naime, tražio od obitelji da ne budu u sudnici prilikom čitanja konačne presude.

"No, to su samo moji zaključci. Nemam dokaza za to", rekla je.

Pinter je dodala da se Praljak ubio jer nije mogao živjeti s činjenicom da je osuđeni ratni zločinac, a što je tog jutra potvrdio sud.

"Na samom početku, kad smo počeli raditi na ovom slučaju, rekao mi je da ni jedne minute ne želi biti ratni zločinac", kaže Pinter.

No, ona je te njegove riječi shvatila u smislu da će napraviti sve što je s pravne strane moguće da dokaže svoju nevinost. Priznaje da joj nikad nije palo napamet da bi mogao napraviti nešto ovakvo.

"Zbilja nikad nisam mislila da bi mogao napraviti nešto ovako", kaže odvjetnica dodavši da su u 14 godina suradnje ona i Praljak postali prijatelji.

"Znam da je tu presuda. Priznajem presudu, ali je ne poštujem", rekla je.

Na kraju razgovora se prisjetila i scene nakon što je Praljak popio otrov.

"Ne znam kako je to izgledalo. Bila sam slomljena. Stavila sam glavu u ruke, ne mogu to opisati. Bio je to velik šok. Nisam pogledala video, nisam mogla. Ne znam hoću li ikada moći", rekla je odvjetnica Slobodana Praljka Nela Pinter.

Pročitajte više