Prava vila koja je podvaljena francuskim turistima nalazi se na Braču

Screenshot: Booking, Index

VILA koja je francuskim turistima lažno podvaljena kao objekt na Hvaru, na lokaciji na kojoj su zatekli tek prazno zemljište i gradilište, doista postoji, i to u Hrvatskoj, na susjednom otoku.

Prava vila se nalazi na Braču

Spektakularna vila koju su Francuzi platili ne znajući da je riječ je o prevari nalazi se u Splitskoj na Braču, a ne na otoku Hvaru, kako se tvrdilo u lažnom oglasu na Booking.com-u koji je u međuvremenu uklonjen. 

Sve slike koje su objavljene u tom oglasu pripadaju upravo toj vili na Braču, Vili Martelina.

Netko je, očito, uz fotografije pokrao i informacije o ovoj vili s obzirom na to da se informacije objavljene u oglasu u većoj mjeri podudaraju s onima na stranicama prave vile.

Skupina od desetak mladih francuskih turista tjedan dana boravka u, kako se ispostavilo, lažnoj vili platila je 6420 eura pa se može zaključiti kako su prevaranti dobro proučili i cjenik prave vile s obzirom na to da tjedan dana u njoj košta približno isti iznos. 

Francuzi su dolaskom na adresu na kojoj je trebala biti hvarska vila koju su bukirali shvatili da su prevareni. Parižanka Chloé Melin za Le Parisian ispričala je kako je to izgledalo.

Lažna vila se i dalje može pronaći na jednoj stranici za iznajmljivanje

"Dočekalo nas je polje ni usred čega. Na odlasku smo otišli do susjeda da se raspitamo jer smo mislili da možda imamo krivu adresu. Osjećali smo se uistinu poniženo. Onako sami na ulici, ne želimo to ni najgorem neprijatelju", rekla je Melin.

Kazala je kako su pokušali nazvati kontakt broj osobe koja je na Bookingu bila navedena kao iznajmljivač, no nije im se nitko javio jer se radilo o nepostojećem broju. Nakon lutanja Splitom i noći provedene u hostelu, francuski turisti uspjeli su naći drugi smještaj, a domaćini su im izašli u susret oko plaćanja. 

Parižanka se požalila da iz Bookinga nisu odmah riješili problem, no u međuvremenu su obavijestili javnost kako su osigurali potpuni povrat novca te pokrili troškove prijevoza na novu lokaciju i ponudili dodatan iznos kao znak dobre volje.

Iako je oglas za lažnu vilu u međuvremenu uklonjen s Bookinga, i dalje ga se može pronaći na jednoj od stranica za iznajmljivanje smještaja. 

Vlasnici prave vile zbog svega su ogorčeni. 

Vlasnici prave vile ogorčeni, Francuzima nude besplatan smještaj

"Nama je stvarno neugodno zbog cijele situacije koja se dogodila, žao nam je gostiju iz Francuske koji su se zatekli u ovakvoj situaciji. Dugo se bavimo turizmom, na žalost eto uvučeni smo ni krivi ni dužni u ovaj skandal. Možete zamisliti kako je nama bilo kada smo na raznim internetskim stranicama vidjeli slike naše vile, a nemamo baš nikakve veze s cijelim događajem. Ovom prevarom smo i mi postali žrtve, narušen nam je i ugled i buduće poslovanje", rekla je za Slobodnu Dalmaciju menadžerica Vile Martelina iz Splitske na Braču te dodala da su kontaktirali policiju i odvjetnike.

Prevarenim francuskim turistima ponudila je besplatan boravak u pravoj vili sa slika. 

"Naša je vila trenutno zauzeta, no kontaktirali smo oštećene goste i s naše strane im poslali poziv da onog trenutka kada budemo imali slobodni termin budu naši gosti i to potpuno besplatno", rekla je menadžerica vile za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte više