Pred blagdane smo posjetili štićenike domova: "Ja bih da odem doma, odmah"

Dvanaestu godinu za redom Index je uz vašu ogromnu pomoć uspio ispuniti želje djece i starijih iz domova diljem Hrvatske. Ove smo godine primili najviše, čak 4776 želja, a u roku od dva dana sve su bile ispunjene.

Ovih smo dana obišli dječje domove i one za starije te se podružili sa štićenicima koji su u iščekivanju svojih darova. Vaša velikodušnost iskreno ih je ganula, mnoge i do suza, a u razgovoru su nam rekli koliko cijene vaše misli i dobre namjere.

Neka djeca nikad nisu dobila božićne poklone

Poklonima su se ipak najviše veselili oni najmlađi. Neka dječica, koja su u dom stigla nedavno, otkrila su nam da nikada nisu slavili Božić te da će ove godine prvi put dobiti poklone. O njima su za sada samo čuli od svojih prijatelja koji su vrlo uzbuđeni.

A najzahvalniji su osnovnoškolci i srednjoškolci, posebno oni koji su i prošle godine dobili poklone pa znaju koliko su im donijeli radost Božića.

"Voljela bih se zahvaliti jer sam ja prošle godine isto dobila poklon od Indexa i suze su mi išle i zato se želim zahvaliti", rekla je jedna djevojka.

"Jako sam zahvalna na poklonima i ovim bih se putem htjela zahvaliti svima koji sudjeluju u akciji. Jako mi puno to znači i stvarno je prekrasno da su nas se ljudi sjetili", ganuta je bila druga.

"Baš su nam pokloni došli svi koje smo poželjeli i zahvaljujemo što imamo tu mogućnost da dobijemo poklone ovdje", rekla je treća štićenica doma.

"Imam želju da odem doma, odmah sada"

Na kraju su nam povjerili i neke nematerijalne želje koje bi voljeli da se ovog Božića ostvare, a mi se nadamo da će im i one biti ispunjene.

"Ja bih nematerijalnu želju da idem doma. Odmah sada", rekao je jedan dječak.

"Želim da mi se čim prije nađe nova obitelj i da možemo sretno živjeti. I da odem kod braće za Božić. Ili da oni dođu tu", poželjela je jedna djevojka.

Na kraju su se zahvalili i stariji koje su darovi jednako mnogo ganuli. "Mišići moji, hvala vam puno. Eto svi koji ste se angažirali toliko puno, puno vam hvala. Puno mi to znači. Nisu to suze, to su radosnice, vidim da nismo napušteni", rekla nam je jedna gospođa. 

Pročitajte više