Pred HDZ-om novi transparent: Jaco, može li i Drobac doći u "tvoj" stan?

NAKON ŠTO je Jadranka Kosor jučer pozvala novinare da dođu u njen stan da vide "da je sve stekla pošteno", stigao joj je odgovor iz Građanske akcije. Dvadesetak metara od središnjice HDZ-a postavili su veliki transparent s porukom "Jaco, može li i Drobac doći u 'tvoj' stan?".

"Jacine ruke nisu samo uprljane pekmezom iz HDZ-ovog crnog fonda, već i nesretnim sudbinama obitelji Drobac. Ona je na nemoralan i krajnje sumnjiv način došla do stana, izbacivši pritom obitelj koja je bila "krive" nacionalnosti. Sudbina nesretne obitelji Drobac dobro je poznata hrvatskoj javnosti, a njihova kalvarija je započela zato što su se našli na putu gramzivosti buduće premijerke", poručili su Kosorici iz Građanske akcije.

Osvrnuli su se i na dio premijerkine izjave u kojoj je pozvala novinare da joj doma mogu pregledati umjetničke slike i tepihe. "Možda nisi ukrala slike i tepihe, ti si ukrala cijeli stan! Sljedeći put kad se budeš pokušala javno prati, sjeti se da hrvatski narod nije glup, slijep ili naivan kako misliš", kazali su aktivisti.

Čini se da su imali bliski susret sa zaštitarima koji dežuraju pred HDZ-om.  "Poruči svojim "batmanima" koji čuvaju ulaz u HDZ da moraju poznavati zagrebačke ulice i biti u kondiciji ako se žele naganjati s nama", poručili su premijerki iz Građanske akcije.

Pred zgradom HDZ-a je pojačano osiguranje nakon što su im aktivisti jučer na ulazu ostavili WC-školjku s crvenom maštom. Jadranka Kosor živi u stanu u Šaferovoj ulici na Ravnicama, iz kojeg je sredinom devedesetih prisilno iseljena obitelj Drobac, slučajno srpske nacionalnosti. U taj stan je premijerka jučer pozvala novinare.

Pročitajte više