PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO GRADA METKOVIĆA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić razgovarao je dans s izaslanstvom grada Metkovića o stanju u Metkoviću kao i o programima za njegov daljnji gospodarski razvitak, izvijestio je Ured predsjednikaL

Posljednjih godina, kako su naglasili u izaslanstvu, Metković i dolina Neretve znatno su se razvili pa je zabilježen i porast zaposlenosti. Istaknuli su da je jedan od glavnih problema ovog područja obrana od poplava, što je povezano s gospodarenjem vodama i hidro-energetskim objektima na rijeci Neretvi.

S tim u vezi, predsjednik Mesić je obećao da će to pitanje postaviti tijekom budućih sastanaka Međudržavnog vijeća RH i BiH. Također je bilo riječi i o prometnim problemima grada Metkovića, pa je izaslanstvo izrazilo svoju zainteresiranost za njegovo rješavanje u kontekstu programa izgradnje infrastrukture u RH, tj. što skorije izgradnje jadransko-jonske autoceste, ali i koridora 5C u BiH.

Uz predsjednika Mesića bio je savjetnik za unutarnju politiku Igor Dekanić.

Uz gradonačelnika Stipu Gabrića bio je i njegov zamjenik Mato Mustapić, tajnik gradskog poglavarstva Tonči Jerković, članovi gradskog poglavarstva Ante Nonković i Željko Moržin i direktor poduzeća "Razvitak" d.d. Metković Ante Lozić.

(Hina) pp ln

Pročitajte više