Predsjednik Mesić primio ravnateljicu Caritasa J. Brajšu

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je ravnateljicu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelenu Brajšu, te predstavnike austrijskog i njemačkoga Caritasa, priopćio je danas Ured Predsjednika.

Tijekom razgovora posebno je istaknuta velika humanitarna uloga koju je Caritas pružao tijekom Domovinskog rata, kao i pomoć koju su pružale caritasove organizacije iz biskupija Rottenburg-Stuttgart i Graz-Seckau.

Naglasili su kako danas hrvatski Caritas aktivno radi na tim projektima, prvenstveno na edukaciji volontera, kako bi se njihov rad uskladio sa standardima rada Caritasovih djelatnika u zemljama Europske unije.

U tu svrhu, a uz potporu austrijske i njemačke biskupije, otvorit će se obrazovno središte za Caritasove volontere u Zagrebačkoj nadbiskupiji, navodi se u priopćenju.


Izrazivši svoju potporu tom programu, predsjednik Mesić je naglasio kako se Caritas dokazao kao humanitarna organizacija koja djeluje i kad svi drugi zakažu, što proizlazi iz povezanosti vjerske, edukativne i humanitarne uloge Crkve, ali i iz dobre organiziranosti Caritasovih djelatnika. Predsjednik Mesić dodao je kako će takav program zasigurno pridonijeti i promicanju humanitarnoga djelovanja u Hrvatskoj.

Uz Jelenu Brajšu, ravnateljicu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, te Thomasa Reuthera, predsatvnika Biskupije Rottenburg-Stuttgart i Friedricha Haringa, predstavnika Biskupije Graz-Seckau, nazočni su bili i Helmut Schwalb, profesor na Visokoj školi za socijalni rad u Freiburgu, Ivan Šarić, te Zvonko Erceg, znanstveni suradnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, stoji u priopćenju.

Pročitajte više