PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO VJERODAJNICE NOVIH VELEPOSLANIKA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u četvrtak vjerodajnice novih veleposlanika Indonezije, Irana i Češke u Hrvatskoj te primio u oproštajni posjet veleposlanika Novog Zelanda Petera Bennetta.L

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, u svojem nastupnom govoru indonezijska veleposlanica Sapartini Singgih Kuntjoro-Jakti naglasila je da u odnosima dviju zemalja postoji niz mogućnosti za suradnju, posebice u području gospodarstva, trgovine, ulaganja, turizma i kulture.

Zahvalivši na pozdravima indonezijske predsjednice Megawati Sukarnoputri, predsjednik Mesić je naglasio da iako zemljopisno udaljene, Hrvatska i Indonezija sve više šire svoju suradnju, što je potvrđeno i lanjskom izmjenom posjeta na najvišoj razini.

Predsjedniku Republike vjerodajnice je uručio i Jafar Shamsian, veleposlanik Islamske Republike Iran u Hrvatskoj, koji je izrazio nadu da će tijekom svojeg mandata uspjeti raditi u skladu s obostranim interesima Irana i Hrvatske.

Predsjednik Mesić je, govoreći o dobroj suradnji Hrvatske i Irana, naglasio je da se ona treba intenzivirati na gospodarskom, ali i na kulturnom i znanstvenom planu.

Hrvatski predsjednik primio je vjerodajnice i novoimenovanog veleposlanika Češke u Hrvatskoj Petra Burianeka.

Češki veleposlanik u svojem je govoru ustvrdio da Češku i Hrvatsku povezuju bogati i raznoliki uzajamni odnosi, od povijesnih i kulturnih veza pa sve do sadašnjih vrlo konkretnih interesa na političkom, sigurnosnom i gospodarskom području. Također je naglasio da će Hrvatska u Češkoj uvijek imati pouzdanog partnera i prijatelja koji je u punoj mjeri svjestan uloge Hrvatske u regiji i u čitavoj Europi koja se ujedinjuje.

Predsjednik Mesić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Novog Zelanda Petera Bennetta.

Pročitajte više