Predsjednik NO Slatinske banke pretukao četrnaestogodišnjaka

UČENIKA osmog razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine utorak navečer pretukao je Ante Šimara (46), predsjednik NO Slatinske banke, zbog svađe s njegovim sinom. Dječak je od utorka navečer smješten u Općoj bolnici u Virovitici.

Tijekom pregleda u Domu zdravlja u Slatini na tijelu dječaka bile su vidljive posljedice premlaćivanja. Utvrđeno je crvenilo desnog obraza, dvije ogrebotine vrata s desne strane, modrice na desnoj lopatici, crvenilo na lijevoj strani trbušne stijenke, udarac u prepone, bolnost desnog testisa bez oteklina i crvenilo stražnje strane natkoljenice, piše Vjesnik.

Prema riječima dr. Stjepana Feketića, rukovoditelja kirurškog odjela Opće bolnice u Virovitici, dječak je deprimiran, povučen, uplašen i utučen. Liječnik je rekao da se po dolasku u bolnicu dječak žalio na glavobolju pa je napravljen ultrazvučni pregled koji je pokazao da nema unutarnjih povreda.

Četrnaestogodišnji P. je priznao da je kolegu T. "čvrgnuo" jer se ošišao, nakon čega ga je on počeo gađati papučama, ali , kako tvrdi ozlijeđeni dječak, u školi nije htio raditi probleme već je kolegi rekao da će stvar riješiti nakon nastave.

P. je kasnije ispred škole T. udario po glavi, te se potom s prijateljima uputio kući. Međutim, ubrzo ga je sustigao Ante Šimara, koji je nakon sinova poziva dojurio automobilom, te ga počeo udarati. Nažalost, prijatelji mu nisu mogli pomoći, već su samo to sve gledali.

Ozlijeđeni P. se potom vratio u školu i zamolio pedagoga Tomislava Štrajtenbergera da mu pomogne, ali, na dječakovo čuđenje, on ga je uputio kući i savjetovao da zove policiju.

Dječakova majka Marta Bratić tvrdi da je cijeli slučaj trebao biti zataškan, a u čemu su, kako tvrdi, sudjelovali i neki mediji. Navodno je jedan novinar odbio objaviti priču jer se radi o djetetu Ante Šimare.

Vjesnik piše da je tek jučer po dolasku njihovih novinara u PU virovitičku policija izašla s priopćenjem o slučaju, iako se incident dogodio u utorak. Ljubazni glasnogovornik PU Slavko Kopjar uručio je službeno priopćenje novinarima, a na pitanje zašto je priopćenje izdano tek nakon tri dana on se pokušao pravdati i na kraju ostao bez konkretnog odgovora.

Pročitajte više